­

 

In principe kun je je hypotheek op elk moment oversluiten. Maar er zijn wel een paar ‘ideale’ momenten te noemen. Bijvoorbeeld als je gaat verbouwen, verhuizen of aan het einde van een rentevaste periode. Het oversluiten van je hypotheek is vooral veel wikken en wegen en rekensommetjes maken. Laat je niet van de wijs brengen door de addertjes onder het gras maar win een goed advies in.

Hoe lang het traject van aanvragen van de hypotheekofferte tot het passeren van de hypotheek bij de notaris duurt, is geheel afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden en van andere partijen zoals een hypotheekverstrekker of verzekeraar. Bij ons is het niet mogelijk om een offerte via internet aan te vragen. Daar kiezen wij bewust voor omdat het van je persoonlijke situatie afhangt welke hypotheekvorm het beste bij je past. Via internet kunnen wij jou niet goed een persoonlijk en passend advies geven.  Maak daarom een afspraak met een van ons.

Nee hoor. Ook met een tijdelijk contract, als flexwerker of als zelfstandig ondernemer is het mogelijk een hypotheek af te sluiten. Belangrijk is dat je kunt aantonen dat je de laatste jaren een constant inkomen hebt gehad. Met een tijdelijk contract kun je je werkgever eventueel ook een intentieverklaring laten ondertekenen waarin hij aangeeft het tijdelijke dienstverband te zijner tijd om te zetten in een vast dienstverband. Een hypotheek afsluiten is dan geen probleem.

De hypotheekrente is alleen aftrekbaar als het geleende geld ook bestemd is voor aankoop, verbouwing of verbetering van je eigen woning. Heb je bij de verkoop van je huis een overwaarde en gebruik je deze niet voor de aankoop van een nieuwe woning dan is de rente niet aftrekbaar.
Gebruik je de lening of een deel daarvan voor iets anders, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto of het aflossen van een persoonlijke lening, dan is de rente (over dat deel van de lening) niet aftrekbaar.

Ja hoor. Voorwaarde is wel dat je de afgelopen drie jaar inkomsten hebt gehad. Bij zelfstandig ondernemers wordt (bij de meeste hypotheekverstrekkers) namelijk gekeken naar de bedrijfsresultaten van de laatste 3 jaar.